Nieuws van Eckhardt Fotografie

Spelen met licht en compositie

Spelen met licht en compositie

Spelen met licht en compositie is voor elke fotograaf het mooiste spel. Het beeld in je hoofd omzetten in de juiste foto. Vooral bij artistieke fotografie luistert dit erg nauw. We willen foto’s die tot de verbeelding spreken waarbij onze hersenen even goed moeten nadenken. Iets teveel bloot of juist iets te weinig kan een foto maken of breken.

Bij artistieke fotografie werken we graag ideeën uit tot een mooie foto. Spelen met licht en compositie mag dan belangrijk zijn maar de basis is natuurlijk het onderwerp, in ons geval, ons model tijdens de fotoshoot. Op bovenstaande foto is goed te zien hoe nauw e.e.a. luistert. Het basisidee voor de foto is hetzelfde, net als de compositie en de belichting. De afwijking zit ‘um in de verschillende modellen met net verschillende kleding. Om accent aan te brengen in het onderlinge verschil is ook de hoeveelheid water verschillend.

Los van de natte kleding vraagt het niet veel verbeelding om te begrijpen dat meer water zorgt voor een foto die wordt geweigerd door Facebook of Google. Ook anderen zouden de foto dan ordinair kunnen gaan vinden. Om die reden trachten we altijd een juiste afweging te maken om de foto zo artistiek mogelijk te maken zonder anderen voor het hoofd te stoten. Artistieke fotografie mag dan ook in geen enkel opzet vergeleken worden met pornografische afbeeldingen. 

Net als onze voorbeelden op onze website maar ook als je even zoekt op Google: je ziet foto’s waarbij optimaal is gespeeld met licht en compositie. Dat is het spel bij artistieke fotografie waar we zo van houden als fotografen. Daarom is het ook extra fijn als er altijd minimaal één model snel beschikbaar is om nieuwe ideeën uit te werken 🙂