Nieuws van Eckhardt Fotografie

Spelen met licht in onze thuisstudio

spelen met licht in onze thuisstudio

Wij spelen graag met licht in onze thuisstudio. Licht is het belangrijkste ingrediënt van de fotografie en alleen als je licht weet te beheersen, kun je een mooie foto maken. Je kunt de beste apparatuur hebben of de mooiste compositie maar als het licht niet juist is, is de foto niet goed. Dat klinkt heel logisch maar niet iedereen weet het licht te beheersen.

Het beste voorbeeld van het beschikbare licht niet onder controle te hebben is uiteraard een overbelichte of juist onderbelichte foto. Maar het beheersen van licht gaat nog een stap verder. Als fotograaf in een fotostudio wil je het studiolicht op je model zo goed mogelijk hebben. Vooral bij onze manier van fotografie bij zwangerschapsfotografie en artistieke fotografie is de plaats van het licht op onze modellen cruciaal. 

Wij willen vaak maar een klein beetje licht op een bepaalde plaats op onze model hebben. Dat geeft natuurlijk een heel ander beeld dan als ons model door meerdere studiolampen zou worden gefotografeerd of in de buitenlucht. Bovenstaande foto heeft door de lichtval een mysterieus karakter gekregen en valt hierdoor extra op. Ons model is onherkenbaar en onze hersenen proberen meer beeld te zien dan er daadwerkelijk is. Dat is de kracht van het beheersen van het beschikbare licht.

Vooral bij artistieke fotografie  waarbij onze modellen in lingerie en/of naakt voor onze fotocamera staan, is het beheersen van licht cruciaal voor een pakkende fotoshoot. Juist het niet laten zien van delen van het lichaam is dan soms belangrijker dan wat wel zichtbaar is op een foto. Dit maakt het een foto juist ‘artistiek’ in plaats van ‘te bloot’. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *