Nieuws van Eckhardt Fotografie

Subtiel beeld bij artistieke fotografie

Subtiel beeld bij artistieke fotografie

Een subtiel beeld bij artistieke fotografie is de doelstelling van elke foto tijdens een artistieke fotoshoot. Een naakte of schaars geklede vrouw kan iedereen wel op de foto zetten. De kunst is, in onze beleving, om de foto tot de verbeelding te laten spreken zonder aanstootgevend te zijn.

Door te spelen met licht, en dus ook schaduw, vallen delen van het lichaam weg op de foto. Gek genoeg bedenken onze hersenen de weggevallen delen erbij. Wat dat betreft zien onze hersenen dan meer dan onze ogen. Omdat elke mens uniek is in o.a. zijn of haar waarneming, ziet iedereen de betreffende foto weer anders. Dat maakt artistieke fotografie ook zo enorm bijzonder als persoonlijk cadeau.

Op het moment dat boven- of onderstaande foto ergens in een huis hangt. Aan de muur op canvas in de gang om maar iets wat te noemen, kijken we anders naar de canvas als we weten wie op de foto staat. Is het een onbekend persoon dan lopen we er onoplettend voorbij. Weten we dat de vrouw des huizes op de foto staat, een vriendin of een familielid, dan kijken we onbewust langer en anders naar de foto. Beeld het je maar eens in. Het is echt zo.

Om een subtiel beeld bij artistieke fotografie extra te accentueren maken we vaak gebruik van waterdruppels. Het flitslicht van onze professionele fotostudiolampen in onze thuisstudio weerkaatsen dan op de waterdruppels. De waterdruppels geven dan net dat beetje extra indirect licht op een subtiele manier.

Het is een misverstand dat een subtiel beeld bij artistieke fotografie alleen gebruikt wordt bij naaktfotografie en/of beeld van de borsten. Lees hier eens uitgebreider hoe nou zo’n artistieke fotoshoot in onze thuisstudio in zijn werk gaat

Subtiel beeld bij artistieke fotografie


Koop nu een foto of wandversiering in onze webshop!


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen