Nieuws van Eckhardt Fotografie

Waarom het 50mm 1.8 objectief een topper is

50mm 1.8 lens kopen

Bijna alle fotografen roepen dat het 50mm 1.8 objectief niet in een fototas mag ontbreken. Wij zijn daar geen uitzondering op. Tijdens onze workshops steken we altijd een vurig betoog af waarom de 50mm 1.8 zo belangrijk is om je fotografie skills te verbeteren. Ook met een crop sensor!

Vaak met de standaard lens ontwikkel je je fotografie. Je ziet beelden uit je omgeving en gaat stiekem nadenken over een nieuwe lens. Vaak is dat een dure lichtsterke zoom-objectief. Niet doen! Overslaan deze stap! Niet je spaarcentjes opmaken in het begin aan dit lichtsterke droomobjectief. De 50mm 1.8 kost een fractie van zo’n duur objectief van je dromen! Koop deze eerst! Je doet er jezelf een veel grote plezier mee als je je fotografie beter wilt ontwikkelen. De 50mm 1.8 van Canon en de 50mm 1.8 van Nikon verschillen niet zo heel veel in prijs en zijn beide maar een fractie van een vergelijkbaar lichtsterk objectief. Vooral de Canon is echt spotgoedkoop te noemen!

Eén van de voordelen van de 50mm is dat hij lichtsterk is (grote opening, laag F-getal) en mede hierdoor is de scherptediepte (het gebied wat scherp is in een foto) erg klein. Perfect voor prachtige portretten, new born fotografie en sfeerreportages bij bijvoorbeeld een feestje. Maar wij gebruiken deze krachtpatser ook voor onze  straatfotografie, zwangerschapsfotografie en trouwreportages.

Een ander voordeel van werken met objectieven met een vast brandpuntsafstand, is dat je gedwongen wordt om te gaan bewegen om een ander kader te krijgen. Aangezien je niet kunt zoomen, moet je een stap achteruit zetten om net wél dat stukje voorgrond op de foto te krijgen. Of je wordt gedwongen om dichter bij te komen om een beeldvullend kader te maken. Doordat je zoveel in beweging bent, leer je echt kijken naar het onderwerp wat je wilt fotograferen voordat je op de ontspanknop drukt.

We kunnen iedereen aanraden om een lichtsterke 50 mm aan te schaffen om hiermee veel bewuster te leren fotograferen. Bewust leren werken met kader & compositie en het werken met beperkte scherptediepte kan je veel verder brengen in jouw fotografie! Veel mensen moet er echt even aan wennen dat ze niet kunnen in- en uitzoomen met dit objectief maar geeft het een kans. Wen aan deze mooie lens en pak die voordelen!

Dus:

  • Start met een standaard 50mm lens zoals de 1.8 mm (1.4 is duurder)
  • Krijg professioneel ogende foto’s dankzij de scherptediepte
  • Compositie leren in de praktijk door “zoomen met je voeten”
  • Ontdek wat beeldkwaliteit is, 50 mm’s zijn prime lenzen en waanzinnig scherp
Pin dit bericht op Pinterest!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Een gedachte over “Waarom het 50mm 1.8 objectief een topper is

Reacties zijn gesloten.