Nieuws van Eckhardt Fotografie

We hadden toch geen strenge winter?

We hadden toch geen strenge winter?

Het is net alsof we een strenge winter hebben gehad. Onze agenda staat compleet vol met zwangerschapsshoots, nog meer dan in dezelfde periode vorig jaar! Elk jaar zien we wel een piek in deze periode van het jaar als het gaat om zwangerschapsfotografie in onze thuisstudio in Den Haag maar dit jaar zien we wederom een toename. Je zou verwachten dat we dan een strenge winter hebben gehad maar die was juist zachter dan het jaar daarvoor.

De meeste baby’s komen in de maanden juni, juli en augustus ter wereld. De minste geboortes zijn in de wintermaanden en vooral februari telde de afgelopen jaren weinig geboortes. Al komt dat natuurlijk ook deels omdat februari minder dagen telt. Met een simpele (terug)rekensom weet je dan dat in de maanden oktober en november de meeste baby’s worden verwekt. Vaak wordt dit verklaard met: het koude winterseizoen waarin mensen de warmte bij elkaar zoeken.

Oftewel: In de winter, als het koud is, wordt er meer gevreeën. Maar: We hadden toch geen strenge winter?

Toch denken een aantal wetenschappers van de Indiana University en het Life Sciences Research Institute in het Portugese Oeiras daar net wat anders over. Zij zagen dat mensen, waar ook ter wereld en uit verschillende culturen, meer interesse in seks hebben rond familie- en feestdagen. ‘Het gemeten collectieve gemoed tijdens de feestdagen correleert met veel interesse in seks’, schrijven de onderzoekers. Oftewel: in de donkere dagen rond kerst, stijgt ons libido naar grote hoogten. Nou, daar denken wij persoonlijk toch echt wel anders over 🙂 

Wat de reden dan ook moge zijn: onze agenda barst al een paar weken uit zijn voegen en hierdoor hebben we helaas al een aantal mensen moeten teleurstellen. Ook lopen we iets achter met het opleveren van de foto’s maar gelukkig is dat nog te overzien. De komende drie weken kunnen we echt niets meer aannemen hoe graag we dat ook zouden willen.

Naast fotografie hebben we immers natuurlijk beide ook gewoon ons eigen werk, zit Wilco ook nog op school en hebben we ook een flink gezin. Het is altijd een drukke combinatie maar daar houden wij ook erg van. Nu moeten we echter even op de rem trappen omdat er simpelweg maar 7 dagen in een week zitten.

Op doordeweekse dagen fotograferen we in de avonduren en in het weekend vooral overdag. Neem daarbij dat we niet elke avond beschikbaar hebben en uiteraard ook niet altijd het hele weekend. De wisseldiensten van Wilco zijn vaak een voordeel en soms toch ook weer een nadeel.

Het grootste voordeel is dat wij enorm genieten van ons leven en onze fotoshoots. Niet elk getrouwd stel heeft een gezamenlijke hobby waar ze zo van kunnen genieten!


Koop nu een foto of wandversiering in onze webshop!


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen