Wereldkankerdag en artistieke fotografie

Wereldkankerdag en artistieke fotografie

Wereldkankerdag en artistieke fotografie zijn voor ons onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Wereldkankerdag is voor ons best een beladen dag. Op de eerste plaats omdat we beide zeer dierbare personen hebben verloren aan deze vreselijke ziekte. In de tweede plaats omdat we al jaren artistieke fotoshoots maken van vrouwen die hun borsten moeten laten verwijderen door deze vreselijke ziekte.

Toen de eerste vrouw enkele jaren geleden bij ons kwam omdat ze ‘haar jongens’ nog even goed op de foto wilde laten zetten, keken we elkaar even vreemd aan. Toen ze in haar tweede zin zei dat ze haar borsten bedoelde en dat deze volgende week preventief verwijderd werden, keken we elkaar nog vreemder aan. Hoe gaan we hier mee om?

Inmiddels kijken we niet meer op van deze vraag en worden we zelfs genoemd en geroemd in enkele lotgenotengroepen van borstkanker om door ons nog eenmaal de borsten op een artistieke wijze vast te leggen als een soort van herinnering. Een goeie artistieke fotoshoot spreekt tot de verbeelding en dat is heel wat anders dan zelf een foto maken voor de spiegel in de badkamer.

Een artistieke fotoshoot is dan ook totaal niet seksistisch en/of erotisch bedoeld. Wel is het een fotoshoot waar een vrouw trots op mag zijn en dat is dan ook het uitgangspunt van elke artistieke fotoshoot. De fotoshoot in onze thuisstudio is dan ook pas geslaagd als de vrouw in kwestie trots is op haar foto’s. Wij zijn er echt van overtuigd dat een mooie artistieke fotoshoot niet afhangt van de maat, lengte en gewicht van ons model. Gelukkig hebben we dat in de afgelopen jaren ook wel bewezen.

Lees ook eens:  Een ongedwongen newborn fotoshoot
Respect voor elke vrouw

Toch is het voor een vrouw van middelbare leeftijd of iets ouder een flinke stap om ons te benaderen. Vooral als je meerdere kinderen hebt gehad en jezelf alles behalve mooi vindt, is een fotoshoot het laatste waar je aan denkt. Toch wil je een herinnering hebben van je lichaam zoals het was voor de operatie. Wij hebben dan ook al bijzonder veel respect voor al die vrouwen die bij ons komen voordat er ook nog maar 1 foto is gemaakt!

Inmiddels mogen we zeggen dat we ruime ervaring hebben met het maken van deze emotionele fotoshoots. Het is immers niet niks om nog eenmaal je borsten mooi op de foto te laten zetten in de wetenschap dat je borsten binnenkort worden verwijderd. Gelukkig mag je bij ons huilen, een bakkie thee drinken om even bij te komen, je pruik afzetten, andere kleding aantrekken en even je make-up bijwerken als die uitgelopen is.

Voor de ene vrouw is dit een preventieve ingreep, voor de ander is er van preventief geen sprake meer. In sommige gevallen heeft de vrouw voor onze camera al een intensief traject van chemo en/of bestraling achter de rug. Andere vrouwen wacht dit helse traject nog. Helaas hebben we prachtige fotoshoots gemaakt van vrouwen die inmiddels hun ongelijke strijd tegen kanker alsnog hebben verloren. 

Lees ook eens:  Zwangerschapsfotografie op het strand

Wereldkankerdag en artistieke fotografie zijn voor ons daarom onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Deze fotoshots zijn voor ons ook emotioneel. We zijn beide ook nog eens erg empatisch belast dus vaak huilen we gewoon even gezellig mee. Wereldkankerdag betekent voor ons een extra respect voor al die vrouwen die nu strijden, die ooit hebben gestreden of ooit gaan strijden.


Koop nu een foto of wandversiering in onze webshop!


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen