Zo kies jij de trouwfotograaf die bij je past

de trouwfotograaf die bij je past

De trouwfotograaf die bij je past. Dat klinkt heel eenvoudig maar dat is het niet. Keuzes, keuzes en keuzes… Als je gaat trouwen kom je voor een enorme hoeveelheid aan keuzes te staan; de gastenlijst, het kiezen van de kleding, de locaties, muziek en het diner of de catering… Maar één van de keuzes die een échte must zijn voor je bruiloft, is het kiezen van een professionele bruidsfotograaf. Hoe wil je je dag laten vastleggen en wie mag dat doen?

Kies je voor een professionele fotograaf, dan vind je op internet een enorm aanbod aan fotografen. Uit alle regio´s bieden fotografen zichzelf en hun diensten aan en allen hebben ze een eigen stijl! Voor welke fotograaf  gaan jullie en wat is de stijl van fotografie die bij jullie past?

In drie eenvoudige stappen kies jij de trouwfotograaf die bij je past:

1. Welke fotograaf past bij jullie?

Voor je überhaupt een keuze gaat maken moet je nadenken over wat voor fotograaf bij je past. Daarvoor ga je eerst kijken naar de stijl van de fotograaf. Er zijn grofweg drie soorten stijlen trouwfotografie: traditionele trouwfotografie, journalistieke trouwfotografie en editorial trouwfotografie.

Bij het kiezen van een trouwfotograaf is het belangrijk dat de werkwijze van de fotograaf bij jullie past. Bruidsparen boeken ons omdat wij mensen niet laten over-poseren. Wij laten mensen zijn wie ze zijn alleen wij zorgen ervoor dat ze mooi en professioneel op de foto staan. We proberen meer het gevoel en emotie vast te leggen dan een foto met de perfecte belichting e.d. Niet al teveel geposeerde foto’s en als bruidspaar vooral je eigen ding blijven doen. Lekker ongedwongen zeg maar. Vraag daarom altijd aan de fotograaf hoe hij/zij te werk gaat.

Traditionele trouwfotografie houdt in dat de fotograaf zoveel mogelijk instructies zal geven om voor jullie de perfecte trouwfoto’s te maken. Hier komen de klassieke geposeerde trouwfoto’s uit. Hierbij wordt vaak ook veel tijd uitgetrokken voor een fotoshoot op een mooie/speciale locatie.

Journalistieke trouwfotografen leggen alle momenten vast zoals zij zijn. Ze zullen zich op de dag zelf op de achtergrond houden en de foto’s die zij maken zijn absoluut niet geposeerd. Een trouwfotograaf die journalistiek te werk gaat zal bijna nooit jullie dag onderbreken omdat het moment er nog niet goed genoeg op staat.

Editoriaal trouwfotografen hebben veel oog voor details. Denk hierbij aan veel foto’s van bloemen en de locatie. Je vindt bij hen in de portfolio’s dan ook veel foto’s van stillevens en portretten en minder van het hele verhaal van de trouwdag.

Wanneer jullie gekozen hebben voor een stijl van de fotografie ga je op zoek naar een trouwfotograaf. Hier moet je letten op het portfolio van de fotograaf, de regio waarin de fotograaf te werk gaat, de prijs van de fotograaf en of deze ook beschikbaar is op jullie trouwdatum.

2. Ontmoeting met de fotograaf

Veel stellen zullen voor de grote dag een ontmoeting met de fotograaf willen. Ook bij het kiezen van een fotograaf geldt namelijk dat communicatie een heel belangrijk element is. Tijdens deze ontmoeting kunnen jullie samen met de fotograaf nog een keer het portfolio bekijken en bespreken wat jullie wensen zijn en of hij/zij degene is die deze kan verwezenlijken. 

Ook wij, als trouwfotografen, willen natuurlijk graag weten wie jullie zijn en willen graag bespreken of we voldoen aan elkaars verwachtingen. Een juiste klik is voor ons erg belangrijk. Wij fotograferen met veel passie en emotie en dan is een juiste klik van grot belang vinden wij.

3. Offertes aanvragen

Als je een aantal fotografen hebt gevonden die je interessant vindt en je hebt een gesprek gehad, dan is het tijd voor een offerte. Zo weet je wat de fotograaf biedt voor welk budget. Antwoorden die je in ieder geval op de offerte terug wilt vinden zijn: 

  • Hoe lang komt de fotograaf fotograferen, de hele dag of alleen bij de belangrijkste momenten van de dag?.
  • Hoe zit het met reiskosten en -tijd?
  • Hoeveel foto’s krijg je uiteindelijk?
  • Hoe lang moet je op je foto’s wachten?
  • Hoe worden de foto’s aangeleverd? 
  • Is er sprake van een aanbetaling, zo ja hoeveel bedraagt deze?

Spreek van tevoren met elkaar af hoeveel jullie budget voor de trouwfotograaf is. Ons advies: ga niet meteen voor de goedkoopste fotograaf! Tegenwoordig zijn er veel amateurfotografen die hun diensten voor een klein prijsje aanbieden. Dit gaat natuurlijk niet zonder risico’s, je kunt je trouwfoto’s namelijk niet zomaar even overdoen. Neem dus de tijd om een trouwfotograaf te vinden die bij jullie past! 

Past journalistieke trouwfotografie bij jullie? Iemand die op de details let? Willen jullie twee fotografen voor een betaalbare prijs en die ook nog eens op een ontspannen manier werken? Neem eens vrijblijvend contact met ons op en kom je grote dag eens met ons bespreken!

Wij maken van elke bruiloft serieus werk. Geen ‘business as usual’ maar fotografie met passie en beleving. Wij fotograferen maximaal 5 bruiloften per jaar en dat is een bewuste keuze.  Zo wordt bruidsfotografie geen sleur en blijven we de maximale focus houden.

trouwfotograaf Den Haag


Koop nu een foto of wandversiering in onze webshop!


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen