Zo leg jij je zwangerschap het mooiste vast

Zo leg jij je zwangerschap het mooiste vast

Leg je zwangerschap het mooiste vast met deze handige tips. Je kunt het je nu vast niet voorstellen, maar hoe bijzonder je zwangerschap ook is, ooit zijn er alleen vage herinneringen over. En precies daarom is het zó leuk om een aandenken te hebben dat je even mee terugneemt dat deze bijzondere tijd. 

Dat die unieke veertig weken je niet helder zullen bijblijven, is moeilijk te geloven als je er middenin zit. Maar vergeet niet dat er talloze nieuwe ‘onvergetelijke’ momenten bijkomen als je baby er eenmaal is. Daar heeft je brein nóóit genoeg gigabytes voor. Daarom: de leukste manieren om je groeiende buik te vereeuwigen. Zo stap je later, in een melancholische bui, even terug in de tijd. Mét het kind dat nu nog in je buik zit. Je krijgt er spijt van als je het niet gedaan hebt. Echt waar!

Zwangerschapsfotoshoot

We beginnen natuurlijk met onze eigen kwaliteit: zwangerschapsfotografie! Veel zwangere vrouwen voelen zich niet altijd een fotomodel maar zwangerschapsfotografie brengt veel positieve energie in de vrouw naar boven. En een fotoshoot is ook een absolute aanrader als je je wat onzeker voelt over je veranderde lijf. Wij weten met onze jarenlange ervaring  precies hoe wij jou en je buik prachtig in beeld krijgen. Dat is toch heel anders dan die homemade kiekjes in joggingbroek op de bank. Omdat zwangerschap- en newborn fotografie erg populair zijn, bieden veel fotografen dit aan. Zoek naar iemand die jouw stijl begrijpt. Online portfolio’s geven een goede indruk zoals wij op onze website laten zien qua zwangerschapsfotografie en onze lifestyle newborn fotografie. Een goede klik is belangrijk om ontspannen te kunnen poseren. Juist omdat je een bijzondere periode in je leven vastlegt, is het essentieel dat je ook later graag naar het resultaat blijft kijken. Daarom hebben wij ook een thuisstudio en geen kille fotostudio ergens op een verlaten industrieterrein. 

Lees ook eens:  Het leven is niet zo moeilijk
Giet je buik in gips

Je babybuik laten gipsen is helemaal in. Je kunt een speciale kit voor kopen om het thuis zelf te doen maar gipsen tijdens de babyshower is natuurlijk heelmaal geweldig! Naderhand kun je de buik eventueel (laten) beschilderen of beplakken met stof of mozaïeksteentjes. Maar wat als zo’n levensgroot kunstwerk niet in je interieur past? De Britse fotografe Amy Knowles bedacht daar iets leuks op. Ze fotografeert pasgeboren baby’s ín de gipsbuik. Mooi om te zien hoe je kind in je buik heeft gezeten, want dat kun je je na de geboorte nauwelijks meer voorstellen. Kan je na een soortgelijke fotoshoot altijd nog beslissen of je de foto óf de buik zelf boven de commode hangt.

3D Bellyprint

Een bescheiden alternatief voor de gipsbuik is een 3D-print van je zwangere zelf. Bij Bellyprint ga je eerst op de foto (naakt of in ondergoed), waarna op basis van de digitale beelden een 3D-afdruk van tien tot twintig centimeter hoog wordt gemaakt. Je kunt uit verschillende materialen en kleuren kiezen, zoals kunststof, porselein-look of een verguld effect. Ook fijn: eventuele putjes in billen of dijen werken ze met liefde voor je weg. Zo gaaf, zo mooi!

Belly painting

Een beschilderde buik kan erg leuk uitpakken. Het ligt maar net aan het thema en de skills van de schilder. Op Google staan veel lollige foto’s van buiken als surprise-ei, voetbal, meloen en vissenkom. Ook populair zijn beertjes en Disney-figuren of het welbekende ‘loading’-symbool.Houd bij het kiezen van een ontwerp in je achterhoofd dat een mooie foto je doel is. Het beschilderen zelf is geinig, een grappig plaatje is op het moment zelf lachen, maar uiteindelijk gaat het om het aandenken. Daarom is iets persoonlijks misschien geschikter. Denk bijvoorbeeld aan:

  • De 20-weken-echofoto
  • Een grafiek van je baby’s hartslag
  • Het patroon van het eerste rompertje dat je kocht
  • De omtrek van je partners handen
  • Een mooi geschreven boodschap of songtekst voor je baby
  • Een tekening van een grote broer of zus
Lees ook eens:  Zwangerschapsfotografie in Den Haag e.o.

Een puur decoratief (wit) henna– of mandalapatroon kan ook goed werken. Of laat je buik versieren met strasstickers of glow-in-the-dark-verf als extravagant je ding is.

Timelapse

Met een timelapse of stop-motion-filmpje prop je veertig weken in veertig seconden (of iets langer) en zie je je buik groeien als een ballon die wordt opgeblazen. Fotografeer jezelf vanaf het begin van de zwangerschap dagelijks of een paar keer per week in dezelfde houding voor dezelfde achtergrond. Ook leuk: op de eerste foto de zwangerschapstest laten zien en op de laatste het resultaat: je baby. Wel een klusje om alle beelden achter elkaar te plakken, máár het blijft voor altijd genieten.

Zo leg jij je zwangerschap het mooiste vast 🙂

Zwangerschapsfotografie is de feelgood factor


Koop nu een foto of wandversiering in onze webshop!


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen